Hányattatásom 148. napja (2014.05.29)
...avagy „Estére készülve”
Hozzászólás: [ITT]
Reggel a méricske 86.3 kg-ot mutatott. Ez tök jó! Főleg annak fényében, hogy egy kifejezetten sokat zabálós hétvége van mögöttem (kolbászos, szalonnás paraszttarhonyából és sörből nem kevés..). Igazából nem aggaszt, hogy nem fogyok olyan ütemben, ahogy az elején, mert ez a mostani életstílusom maximálisan tartható szintű odafigyelést és önmegtartóztatást igényel csupán. Ez pedig hosszú távon jobb, mintha rohamtempóban csökkenne a súlyom, aztán beindulna a rettegett jojó effektus.

A héten nem túl sok kardió jellegű mozgást végeztem, inkább túráztam és tornáztam. Ezek pedig egészségesek ugyan, de kevésbé pörgetik fel az anyagcserét.

Fűszeres friss csirke. Hmm. Szépen lefóliázva, származási hely Ausztria.

Na, gondoltam, szép kis pipi, előfűszerezve, csak odateszem sülni, aztán kész a nyami! Eszem egy picit én is belőle, teszek oda holnapra a kedvesemnek és marad a kölköknek is vacsira, ha megkívánják. Legalábbis ez volt a terv, ám a legszebb terveinkre is rácáfol az anyatermészet. Hihetetlen, de így van!

A csirke szépen "südögélt" én meg nekiálltam tekerni egy kicsit a szobabringán. Fél óra elteltével sajnos abba kellett hagynom, mert éreztem, hogy a lábam megint vacakolni kezd és nem akartam, hogy az legyen mint legutóbb: a tovább tekeréstől szépen túlerőltettem.

Szóval leszállok a bringáról, odamegyek a serpenyőhöz és amikor felemeltem a tetejét, majd' hanyatt estem! A szép pipi úgy nézett ki, mintha leeresztett volna! A melle még úgy- ahogy egyben volt, de a többi húst mintha ellopták volna a csont és a bőr közül. Ellenben jó sok levet eresztett. Fasza! Gyakorlatilag a szövetei a hő hatására elengedték a tárolt vizet és szépen összefonnyadtak.

A lényeg a lényeg: a végén kellett még a köretnek odatett újkrumpliból is ennem, ha nem akartam éhen maradni. :( Ilyen átverést rég tapasztaltam. Gyakorlatilag a mellehúsa leszedése után alig maradt ehető rész, leginkább csak bőr és csontok. Jobban jártam volna, ha nem engedek a guszta csomagolás csábításának , hanem szokás szerint a pultba ömlesztett szárnyas alkatrészekből kérek a piacon. Ki tudja mivel fújták így fel ezt a szerencsétlen jószágot.

Magyarul mondva elég pipa vagyok!

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...