Hányattatásom 134. napja (2014.05.15)
...avagy „Túl a nyavaján”
Hozzászólás: [ITT]
Úgy tűnik a kedvesem csodafőzetei és apám féle házipálinka olyan kombót alkottak, amely elpusztította a szervezetemet támadó bacikat. Tegnap pocsékul voltam, de ma már jobban vagyok. A betegségek (megfázás jellegűek ) nálam eddig eképp zajlottak:

- Első nap: el kezd fájni először az ínyem, aztán a fejem is. Kedvetlenné válok.

- Második és x-edik nap: Fáj a torkom, belázasodom, levert vagyok, a legrosszabb pedig, hogy begyulladnak az ízületeim. A testemben bárhol gyulladás alakul ki, az rövidesen megjelenik az ízületeimen is. Ennek az oka egy réges-rég lábon kihordott tüdőgyuszi szövődménye állítólag, a másik pedig a trópusokon elkapott Dengue-láz bennem visszamaradt maradványa. Nem kellemes! Sőt! Piszok kellemetlen!

- Utolsó nap: hasmenés, gyomorfájás.

Hát, most a középső - legpocsékabb - szakasz úgy tűnik, kimaradt. Ezt azért nagyon nem sajnálom! Ráadásul a két másik szakasz sem jött ki olyan intenzíven, mint szokott.

Kedvesem igen hasznos tudásra tesz szert azzal, hogy beiratkozott egy gyógynövény tanfolyamra. Ezen a tanfolyamon természetgyógyászokat képeznek, s bár neki esze ágában sincs természetgyógyászként dolgozni valaha is, a praktikus tudásokat igen komolyan elsajátítja. Felismeri a növényeket, tudja mi mire való. Jó, persze nem mindent, de így is döbbenetesen gazdagabb lesz a világ körülöttünk. :)

Ráadásul a teák, amiket iszunk mind-mind az életminőségünket javítják. Galagonyát rendszeresen iszogatunk, mert az jó a szívemre (aritmiás a szívverésem, ez valami velem született baromság), sőt legutóbb valamilyen főzetének köszönhetően az ajkamon nagy ritkán megjelenő herpesz is csak jelezte, hogy ki akar jönni, aztán végül tünetmentesen elmúlt. Pedig a herpesz nem szokott vacakolni: amint legyöngül az ember (pl. fogyókúra vagy betegség miatt), amint lelki gondjai vannak (mint nekem az elmúlt időszakban) azonnal támad és akár egy hétig is ronda, fájdalmas kiütéssel mutatja meg erejét. Most meg "eloldalgott", mint egy vesztes! :)

Más! Ma méricske volt! A súlyom 86.7 kg. Hajszál pontosan annyi, mint volt egy hete. Vélhetően a torna miatt: bár az intenzív torna kalóriát éget, ám izmot növel és az izom azonos térfogatnyi súlya jóval nagyobb, mint a zsíré.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...