Hányattatásom 125. napja (2014.05.06)
...avagy „Merengés vs. munka”
Hozzászólás: [ITT]
Átvirrasztottam az éjszakát. Éjfélig csak forgolódtam, talán picit aludtam is, de aztán feladtam a plafon figyelését, inkább felkeltem dolgozni. A szüleim látogatásakor beszélgettünk pár dologról, ami azóta is foglalkoztat: volt egy időszak, amikor nem tartottam velük a kapcsolatot és most be kell látnom magam előtt, hogy ennek egy komoly része érdemtelen volt. Ezt elég nehéz feldolgozni.

Álmatlanságom egyik oka ez volt, a másik az, hogy tegnap nagyon meglendültem a munkával és ilyenkor "túlpörög az agyam". Nem áll le: egész egyszerűen az álom nem képes átvenni az uralmat a racionalitás felett és újabbnál újabb ötletek jutnak az eszembe. Ilyenkor sem szoktam tudni aludni.

Hát most így állok (vagyis ülök). A nap folyamán a kábé két órás alvás miatt biztosan eljön az a pillanat, amikor akármi is történik, le fogok dőlni. :)

Álmosságom ellenére nagyon tevékeny tudok lenni: megterveztem a tűzrakó helyet, szobabringáztam és még bontott téglát is csentem! :) A munkámmal nagyon jól haladok. Most épp zuhanyzástól kicsit elpilledve, beöltözve kortyolgatom a teámat és amint elfogyott, folytatom a programozást.

Régóta húzódó munkafolyamatokat tudtam le a napokban. Sikerült túltennem magam a korábbi depresszív állapoton, helyre tenni magamban a családomon belüli problémákat és helyükön kezelni az érintetteket. Mindenből levontam a megfelelő tanulságot, mert ahogy a jelmondatom hangzik: "ami nem öl meg, az megerősít"!

Ez utóbbi jelmondat egyébként a horoszkópom aszcendensének (skorpió) a jelmondata. Nem igazán hiszek a horoszkópokban, csak korábban volt egy ismerősöm, aki ilyenekkel foglalkozott és ő számolta ki, hogy "milyen is vagyok".

Hal jegyű, skorpió aszcendenssel. Igazi ősganyé a szelíd tekintet mögött. Állítólag. :)

Most, hogy az egész napomat a túraportál átnézésének szenteltem, rá kellett jönnöm, hogy vannak olyan részletek, amiket már évekkel ezelőtt ki kellett volna dobnom: vagy rosszul megírt, nehézkes részekkel teli szkriptek (programok, alkalmazások) vagy olyanok, amelyek szépen lefutnak minden alkalommal - tök' feleslegesen, mert az általuk kreált változót, adatot már régen nem használom semmire - és csak eszik az erőforrásokat.

Jó, amikor az ember el kezd rendet tenni a szerveren; olyan, mint amikor kipakolod a garázst s rájössz, hogy a régóta kerülgetett zsák tartalma mondjuk tíz centis darabokra összevágott gumislag, amit már évekkel korábban ki kellett volna vinni a szemétre. :)

A rég nem bolygatott holmik varázsa ez! Megtalálsz ezer éve elveszettnek hitt holmikat (amikre ebből kifolyólag már évek óta nem is volt szükséged), olyan tárgyi emlékeket, amik eszedbe juttatnak egy jó bulit, egy kedves társaságot, egy utazást... Szóval jó érzés!

Azért a számítógépes programokban való molyolás nem ébreszt fel az emberben hasonlókat, maximum elmosolyodsz, amikor látod, hogy évekkel korábban mit lebénáztál, pedig mennyire meg voltál győződve róla, hogy milyen penge programozó lehettél akkoriban.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...