Hányattatásom 67. napja (2014.03.09)
...avagy „Szuper tavaszi nap”
Hozzászólás: [ITT]

Nagyon kellemes és jóleső napot könyvelhettünk el ma! A kora tavaszi Gerecse már nekiveselkedett a megújulásnak: mindenütt zöldellő füvet, feszülő bimbókat láttunk, a tavaszi virágok pedig kivétel nélkül nyílnak: a klasszikusok, mint a hóvirág és az ibolya csakúgy, mint a többi ismeretlen, de annál szebb növényke. Mind nyújtóztak az illatozó, kellemesen napsütötte levegőben.

A képekre kattintva megnézheted nagyobban is!

Szuper volt!

Nem írom le az egész napot, talán csak annyit, hogy megnéztük a Turul-emlékművet, a Szelim-barlangot, felmásztunk a kilátóhoz és átruccantunk Vértestolna rendezett falucskájába. Húsz kilométert tettünk meg, közel 500m szinttel. Jól elfáradtunk: kellemesen, de nem kimerítőn. Tényleg szuper volt, hiszen mind testileg, mind lelkileg felfrissültünk.

Menet közben elropogtattunk 2-2 szendvicset, ami igen gazdagon meg volt rakva minden jóval, de hát ilyenkor szabad! Sőt! Hazatérve jól be is vacsoráztunk.

Találtam egy jó kis táv/kcal kalkulátort, ezzel számolom a továbbiakban az elfogyasztott kalóriákat túrázás alkalmával. Ez szerint közel 1500 kcal pluszfogyasztást ér egy ilyen nem túl megterhelő, könnyű hátizsákos túra. Persze a „haszon” nem csak kalóriákban, hanem élményekben is kézzelfogható, ám nem számszerűsíthető.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...