Hányattatásom 25. napja (2020.01.31)
...avagy „Mirelit döghús”
Hozzászólás: [ITT]

Ma egy gyors müzli reggeli után elugrottunk a közeli Aldiba, majd a Lidl-be. Hirtelen kis beszerzőkörútunk alatt mindjárt el is tapsoltunk annyi pénzt, ami egy kisebb és nem túl gazdag dél-kelet ázsiai ország éves GDP-je! :)

Vásárlás után elvittem egy darabon a kedvesemet, nehogy elkéssen a munkából, majd hazaérve nekiugrottam a rég tervezett nyakkendőtartó izé legyártásának, amiért már egy ideje rágják a fülemet! Megfelelő anyag kerítése után a fűrészgéppel, dekopírral és fúrógéppel gyorsan leszabtam, kialakítottam és felszerelhető állapotba hoztam a holmit! Picit átcsiszoltam az éleket, nehogy felsértsen bármilyen anyagot, szövetet, majd beszereltem a kölök szekrényébe. Kíváncsian várom, mennyi idő után fedezik fel! :)

A munka elvégeztével és az üvegteraszunk feltakarítása után (amit a Cica nevű kis dög szór tele állandóan az almos tálából – szerintem „szaródoboz” – alomgranulátummal) nekiálltam főzni! Az Aldiban vásárolt filézett csirkecombokból szerettem volna egy katalán csirketálat készíteni, de felbontva szembesülnöm kellett vele, hogy romlott. Büdös volt és nyálkás. A szavatossági idő lejártaként február 2 volt megjelölve, de vélhetően helytelenül tárolták és tönkrement! Vissza lehetne vinni és a fejükhöz vágni (ezt is kellene tennem), de nincs kedvem még ezzel is mérgelődni. Sajnos épp nem rég jártam ugyanígy egy másik élelmiszer láncnál, csak ott másfél ezer forint értékű afrikai harcsát kellett kivágnom. Dühítő!

A katalán csirketálat baszkhatom, hogy a spanyol vidéken maradjak!

A mirelit árukkal egyébként nem szokott gondom lenni, lehet egyszerűen nem figyeltem eléggé. Korábban simán még a boltba megszúrtam a kiválasztott árut és megszagoltam. Ha rendben volt, akkor nem hánytorgathatta fel senki, mert megvásároltam és hazavittem, ám ha büdösnek éreztem, simán ott hagytam. Próbált volna bármelyik droid dünnyögni, hogy nem viszem el a felsértett, de romlott holmit! Az okosok ilyenkor azonnal jönnek, hogy „na igen, de csak piacon, hentesnél szabad húst venni”, viszont olyan hentesboltot már keveset tudnak mutatni, ahol friss – esetleg még élő mozgó – garnéla, királyrák, afrikai harcsa, pisztráng lebzsel! A csirkére persze igaz és amikor több idő áll rendelkezésre, én is a piacon veszem a frissebb, olcsóbb árut: ez logikus! Ugyanakkor nem szabad lehúzni a mirelit készítményeket sem, hiszen szakszerűen tárolva és megfelelő módon kiolvasztva kitűnő étek készíthető belőlük is!

Ehh. Mindegy! Olvasztok ki csirkemellet, amit én fagyasztottam le és abból lesz valami.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...