Hányattatásom 20. napja (2020.01.26)
...avagy „Anyagcsere és Kataszrófaművész”
Hozzászólás: [ITT]

A tegnapi túra után még pörgött az anyagcserém! Még a 2014-es fogyókúrám idején megfigyeltem, hogy ilyenkor, a megerőltetés másnapján – csinnyán kell bánni a fogyókúrával, mert könnyen létrejöhet azextrém alacsony vércukorszint problematikája! A felgyorsult anyagcsere nem kap elegendő szénhidrátot, ugyanakkor az agy felé azt sugározza a test, hogy bitangul mennek a dolgok. Ezt nyilván sokkal korrektebb módon le lehet írni a tudomány nyelvezetén, de a végeredmény ugyanaz: tapasztalataim szerint túrázáskor vagy annak másnapján nagyon alacsony kalóriabevitellel könnyen kerülhetünk Hipoglikémia közeli állapotba. Ez nem vicc! Én éltem át olyat, amikor ugyanez okból kontrollálhatatlan halálfélelem gyötört, reszkettem, szédültem és éreztem, el fogok ájulni. Nagyon nagy szerencsémre a kedvesem akkor épp mellettem volt és gyors segítségként belém töltött egy deci vodkát! A gyors felszívódású kalóriabomba helyrebillentett és jobban lettem, de nem szeretném, ha megismétlődne a dolog, amikor esetleg egyedül vagyok.

Szóval, igyekeztem úgy enni, fogyasztani, hogy a megengedett maximum közelében legyek nap végére! Olyan jól saccoltam meg nap végére a vacsora adagomat, hogy csupán 2 kcal-al léptem túl a megengedett szintet, vagyis majdnem pont annyit ettem, amennyit szabad volt! :)

A napot egyébként olvasgatással, filmnézéssel töltöttük. Többek közt megnéztük a Katasztrófaművész című filmet a kedvesemmel is (őt is beavattam korábban a Trash filmek világába és tegnap megnéztük a „Szoba” című filmet, ez a mai film pedig bemutatta, hogyan készült ez a borzalom).

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...