Hányattatásom 10. napja (2020.01.16)
...avagy „Fullkalória kísérlet”
Hozzászólás: [ITT]

Tegnap este olyan éhes voltam, hogy alig tudtam elaludni. Furcsa, hogy a farkaséhség nem állandóan van jelen, inkább periodikusan visszatér, nagyjából 7-9 napos ciklusokban! Este próbáltam utánanézni a neten, mi lehet ennek az oka, de a biológia, ezen belül az emésztés és energiafelhasználás annyi egymástól függő és független enzimmel dolgozik, hogy képtelenség kiigazodni benne. A megoldás kulcsát valahol a lipidek működése környékén sejtem, de elég komplex a téma és még bőségesen utána kell olvasnom, hogy megértsem a működésüket (vagy legalábbis azt, amit jelenleg tudunk róluk)!

Bár nekem sikerült már szépen lefogynom hat évvel ezelőtt a kalóriaszámolásos módszerrel, valójában mégis vannak kétségeim! Az ételek kalóriatartalmának mérési hibái, a különböző összetételű ételek felszívódási sebességében mutatkozó különbségek, mind-mind olyan bizonytalansági faktorok, amelyek kétségessé teszik a biztos számolást. Jó lenne ezekbe is belemerítkezni kicsit, de nem szeretnék túlságosan elkalandozni, hiszen mára már van kitűzött célom: a varvolgyvendeglo.hu oldalt kellene átnéznem és hangolnom mobilfelületre.

Végiggondolva megért egy próbát! Mármint nem a weboldal-szerkesztés, hanem a korábbi téma, a Zabanap.

Mivel ma azért nem volt túlfeszített a tempóm, elhatároztam, hogy csinálok egy kísérletet: maximálisan, fullra telezabálom magam kalóriákkal és megnézem, hogy a hét végén, ...illetve a rákövetkező hétfőn mit mutat a mérleg.

Ez egy eléggé obszcén kísérlet, mivel bukhatom az eddig elvesztett kilókat, de igazából izgat, hogy a valóság van-e köszönő viszanyban az elmélettel!

Mielőtt elindultam volna Lottót venni, kicsit éhes voltam. Megettem 2 virslit négy evőkanál tejföllel - ez a kedvenc kombóm -, majd elsétáltam a Lottózóhoz és utána visszafele elrágtam egy füstöltsajtos-tejfölös lángost. Na, konkrétan most buktam az összes eddigi diétámat!

...nem hagyott nyugodni a téma, mert ha a mért értékek nem egyeznek az elméletivel, akkor hibás az emélet! ...vagy szar a mérleg!

A lángos után megettem egy csomó gyorsan lebomló szénhidrátot, majd a cukor-szénhidrát-alkohol kombó után a terveim szerint zsírt is ettem volna bőségesen rántott hús formájában ...de kicsit várnom kellett! Nem igazán kívántam már. Nem viccelek! A töpörtyű befalása után tervezett majonézes krumpli gondolatától is hányingerem volt! :(

Egy kis kitérő: milyen hazugságokkal áltatjuk magunkat?

  • Majd holnap - na jó, de mindig lesz holnap, amíg meg nem halsz!
  • Nincs időm - ha dagadt vagy, soha nem rohansz annyira, hogy ne a lépcsőn menj fel!
  • Miért sikerülne nekem? - Ha nem akarsz kilépni a magad által felépített komfort-zónából, akkor valóban nem fog sikerülni! Sima ügy! De! ...mi van, ha kitűzöl valami olyan célt, amiről nem hinnéd, hogy sikerül és csak erre gyúrsz? ...és most ne gondolj valami Terminátoros dolgot! Nekem sok olyan dolog sikerült életemben, amit nagyon szerettem volna! ...szerettem volna megdugni Julia Roberts-et ..és sikerült! ...most is szeretném! :DDD ...de komolyra fordítva: nagyon sok dologban csak a saját agyunk szab határt! ...és ez nem valami ostoba Hollywood-os közbeszéd, hidd el!
  • Előre meg lett írva! - Kabbalista vagy? Jársz valami kibaszott sorsfordító szeánszokra, ahol papnők szűz barikat áldoznak az Oltáron? Nem? ...akkor mégis honnan ez a tudás? Ki mondta ezt neked? Józsi bácsi, a portás? Vagy a szomszédasszony? Egy frászt! Ha van bármiféle magasabb rendű cél, annak a te döntéseid is részei: kellesz a végzet sikeréhez így, vagy úgy!
  • Túl öreg vagyok ehhez - A legjobb barátommal beszélgettem egyszer és szóba került, hogy elmúlt negyven. Ettől beparázott ...mert már kifele negyek az életből ...és a többi faszság. Én 42 voltam, amikor vállaltam egy küldetést Kolumbiába, ami akkoriban nem a demokrácia és megbocsájtás hazája volt. Asszem', erről ennyit.
  • Nem tudok megváltozni! - Miért is nem? Mert ha az adott kontextus megváltoztathatatlan, akkor téged semmi felelősség nem terhel? Ez azt jelenti, hogy jó középszerűnek lenned? Soha nem akartál kimászni a langyos vízből?
  • Nekem ez még kell! - Ha mindig az UTOLSÓ kibúvót keresed, soha nem érsz a végére! Hidd el!
  • Én nem hibázom! - De! ...én is! Pedig hidd el, tökösebb vagyok nálad! ...basszus, még Arnold Schwarzenegger is hibázik! Neki is volt már fingógörcsa egy laza lencsesaláa után! De elintézte azzal, hogy biztos a Skynet volt! :)
  • Ki akarsz lenni? Az, aki kényelmesen éldegél a megismert világban, a komfort-zónájában és soha nem fejlődik, vagy az, aki kilép és vállalja a megmérettetést, néha hibázik, de a végén valami picit hozzátesz az Igazsághoz?

Más! ...megpróbáltam sokat zabálni és inni ma! Pálinka, bor, karaj, tepertő, stb.! ...a majonézes hússalátán és a pálinkán túl már enyhe hányingerem van, pedig amúgy jó szokott lenni az emésztésem! Mára terveztem egy dús rántotthús vacsorát majonézes krumplival, hogy túlnyomjam a kalóriákat, de már rosszul érzem magam. :((( A fura, hogy a gyomromat a sok zabálás ellenére sem érzem túlterheltnek, nem vagyok felpuffadva, viszont mégsem jó a közérzetem. Mintha picit szédelegnék.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...