Hányattatásom 7. napja (2020.01.13)
...avagy „Lorenzo olaja”
Hozzászólás: [ITT]

A tegnapi napra ígért ködös, borongós idő mára ért ide. A bal térdem fájt, amikor megébredtem, nem tudni, hogy a tegnapi városi kilométerektől vagy éjszaka rossz pózban feküdtem, esetleg megfázott. A zimankós kinti tájat és a feszülő fájdalmat a reggeli kávé illata feledtette némileg, de a délelőtt folyamán többször meg visszatért a kellemetlen érzés.

Ma nem kísértem el reggel a kedvesemet, hogy pihentessem a térdem. Ezzel ki is esett a séta adta plusz fogyasztás lehetősége! Talán nap közben – ha lesz rá energiám és nem erősödik a fájdalom – tornázok valamit. Úgy könnyebb fogyókúrázni!

A délelőttömet programozással töltöttem: finomítok a régi blogmotoron és megoldom, hogy a kalóriatáblázatokat egy egységes adatbázisból szedje a weboldal, amit a Kalóriabázisról lehet exportálni! Amúgy az a fogyioldal zseniális! Való igaz, ha az ember nem jegyzi fel, mit és mennyit evett, csak úgy „ráérzésre” eszik, simán túl tudja tolni a kalóriákat és sokkal könnyebben kialakul az egyoldalú táplálkozás!

Tegnap néztünk egy filmet, a „Lorenzo olaja” című 1992-es filmdrámát, amelyben egy kisfiú hányattatásait mesélik el, aki örökletes betegségként egy hibás enzimműködéssel kellett megszenvedjen. Nem részletezem a filmet, elég annyi, hogy azóta is ezen töröm a fejem: vajon a velünk született „gyári alapbeállításaink” mennyiben határozzák meg az életünket? Persze nem az ilyen filmben ábrázolt extrém esetekre gondolok, hanem a kevésbé látványos - és a blogomhoz kapcsolható - fogyókúrás témakörre. Vajon valamilyen idióta nevű enzimcsoporttól egyesek könnyebben, mások kínkeservesen válnak meg a kilóiktól? Nem ingoványos talaj-e ez túlságosan? Ismerve az emberi pszichét, minden „kiskapu” lehetőséget biztosít az önigazolásra, önámításra! „Azért nem tudok fogyni, mert ugye az enzimjeim...!” De a tréfát félretéve! Vajh' laboratoriumi körülmények közt, patikamérlegen adagolva a kalóriákat és étrendi összetevőket mekkora lenne az elért fogyás matematikai szórása? Érdekelne, de egyelőre nem találtam sehol erre vonatkozó tanulmányt az interneten.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...