Hányattatásom 4. napja (2020.01.10)
...avagy „Pisztráng fehérje”
Hozzászólás: [ITT]

Frissen ébredtem, reggelire bevágtam a tegnapról maradt sült-párolt zöldség maradékát és ettem egy kis camembertet is. Ez utóbbi nem fogyókúrás, de tartalmaz egy nizin nevű enzim, amelyet a sajtiparban arra használnak, hogy ne romoljanak meg olyan hamar a termék. Erről neves tudósok azt állítják, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva segíthet a rákos sejtek pusztulásában. Nos, én alig ettem belőle, de talán így sem lehet káros! :)

Reggeli után elugrottunk vásárolni és vettem konyhakész pisztrángot leértékelve. A családnak már be volt pácolva a sörben sült oldalas tegnap estéről, de úgy gondoltam, hogy ez nem klasszikusan diétás kaja (sajnos).

A pisztráng az egyik legegészségesebb halfajta, bár alapból a halhús minden fogyókúrázónak ajánlható. Egy adag (kb 150 gramm) pisztráng kb. 980 miligramm omega-3 zsírsavat tartalmaz. Az általam fogyasztott 220 gramm pisztráng elfogyasztásával egy felnőtt férfi fedezi ajánlott napi fehérjebevitelének egészét, míg egy felnőtt nő picit többet is az elvártnál. A tenyésztett pisztráng bizonyítottan alacsony higany tartalmú, ezért gyerekek, terhes nők és kismamák is fogyaszthatják hetente 2 alkalommal. Viszonylag alacsony zsír és koleszterin tartalma miatt egyes diétákban jól helyettesítheti a zsírosabb húsokat.

A reggeli séta után nekiláttam helyrepofozni a blogot, hogy ne utólag keljen írogatnom, hanem naprakész legyek. Eldolgozgattam délig, akkor nekiugrottam sütőben sült krumplit hegeszteni a sörös oldalashoz, illetve bedobtam a sütőbe a bepácolt húst. Amikor ezekkel elkészültem, a pisztrángot is gyorsan lesütöttem: jó fűszeresen, de szinte nulla olajjal. Még reggel odatettem egy kis tyúkhúslevest, abból kiszedtem a zöldségeket és a husikat: a pisztráng és a sült krumpli mellett ez és a lé képezte az ebédemet!

Délután befejeztem a blog motorját, így immár ez a 2020-as blog is jól működik!

A vacsorát kihagytam, csak teáztam és bekaptam pár szem kesudiót.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...