Hányattatásom 395. napja (2015.01.31)
...avagy „Szardínia reggeli”
Hozzászólás: [ITT]
Hajnalban halakról, tengeri güzükről álmodtam, úgyhogy reggel tőkehalmájjal akartam nyitni. Kedvesemmel mindketten szeretjük; hmm ...citrommal, puha kenyérrel (vagy piritóssal). Sajnos nem volt itthon elég kifli, úgyhogy kedvesem egyebet evett én meg inkább kibontottam egy szardíniát: azért maradjunk stílszerűek. :)

A tengeri országokban a szegény ember halának tartott szardínia itthon sem tartozik a népszerű fajták köz, pedig rendkívül egészséges. A mai adag szardíniám biztosítja a szervezetem napi kalciumszükségletének több mint 70 százalékát, hogy a hozzá behammolt citrom C-vitamin tartalmát ne is említsem.

A délelőttöm nagyon jól telt, mert sok-sok dolgot meg tudtam írni a kiadott weboldalon. Sietnem is kellene, mert lehetséges, hogy egy fizetős projectet is el kell kezdenem, akkor pedig kevesebb időm lesz.

A januárom a betegeskedéssel és a bölcsességfog lábadozással eléggé elszaladt. Most már minden ok, csak nagy a lemaradásom ahhoz képest, amit terveztem év elején. Szerencsére nem hajt a tatár és a kedvesem sem rágcsálja a fülem: olyan kincs ez, amit nagyon meg kell becsülni.

Ebédre finom és kalóriadús lasagne készült, de ebből nem ettem, mert a tegnapi levesmaradék és a benne lévő zöldségek, főtt hús degeszre tömött. Ezt nem is nagyon bántam, mert a finom, sajtos olyasz kaja igazi kalóriabomba. A reggeli szardíniával együtt már eléggé "meleg pite" lett volna fogyókúrás szempontból.

Ehh! Amivel az imént szembesültem, hogy az üres húsleves kalóriája mindössze 15 kcal/100 gr. Mindezidáig rosszul számoltam, hiszen a Kalóriabázis ide vonatkozó adataival számoltam, de ott beleszámolják a csirkehús kalóriáját is.

Ahogy azt sejtettem, a - mint utóbb kiderült - nagyon karcsú ebéd és a bringázás után falnom kellett, úgyhogy csak ettem egy kis szelet lasagne-t, de mivel ezt délután 5 körül tettem, így külön már nem vacsiztam, csak megkóstoltam a berétet, amit a családnak sütöttem.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...