Hányattatásom 266. napja (2014.09.24)
...avagy „Project restart”
Hozzászólás: [ITT]
Közel két hónapja hűtlen vagyok a blogomhoz! A nyár melege, a sok meló és a kiruccanások elvették az időm tőle...

Ez idő alatt nem fogyókúráztam. Sőt! Bár nem estem bele a zabálás vétkébe, azért a melegben elfogyasztott sörök és más alkoholtartalmú nedűk, valamint a sokszor fogyókúrásnak épp nem nevezhető étkek azért tettek róla, hogy szép csendben visszakússzon néhány felesleges kiló.

Két hónapja, az utolsó bejegyzésem idején 88 kg voltam, ma reggel 90.6 kg.

Pontosan hogy is volt ez? A nyár folyamán a mozgás kimerült a nem túl gyakori kirándulásokban, túrákban; a szobakerékpár közelébe sem szagoltam a melegben, s csak néha tornáztam. Tehát a legfontosabb eszköz, a mozgás kiesett mint olyan! Ellenben - ahogy ezt az imént írtam - enni azért ettem! Nem túl nehéz étkeket, de azért nem úgy, ahogy a fogyókúrám idején!

A nyár folyamán én főztem a családra. A kölkök ithon étkeztek és ennek megfelelően igyekeztem normális, ízletes kajákat főzni, amiből aztán persze én is ettem. Nem sokat, de eleget. Kétszer jártam egy-egy hétre Erdélyben, Marosfőn, ahol a vendéglátóink ízes étkei szintén nem a visszafogottságra ösztökéltek, ráadásul a kenyér is szép csendben visszalopakodott az étrendembe.

A konklúzió nem maradhat el: újra neki kell látnom a fogyókúrának. Most több,mint tíz kiló mínusszal indulok, ez az alap! A nyáron piszok jól éreztem magam a bőrömben: csinosnak mutatott a tükör és a kedvesem tekintete, könnyen tudtam viselni a ruháimat, könnyen tudtam mozogni, hajolgatni. Nem akarom ezt elveszteni!

Hogyan is állok neki?

Szerencsére már nem vagyok túl tapasztalatlan és láttam is a módszer eredményességét, így ennek megfelelően:

  • Kizárom a kenyeret az étrendemből!
  • Visszaállok az alacsonyabb kalóriájú ételekre (ez könnyen fog menni most, hogy csak a kedvesemnek és magamnak kell főznöm)!
  • Előásom a szobabringát!

A kalóriaszámlálásnak még nem állok neki, mivel a közeljövő tartogat olyan eseményt, ami úgysem a kalóriamínuszról fog szólni, ám a három fő lépést már ma megteszem! A cél az eredetileg kitűzött 82 kg-os álomsúly lesz, így a motiváció is megvan! A következő nagy "zabrálás" a Karácsony, addig van bőséges három hónapom ...tehát akkor: hajrá, indulhat a mókuskerék!

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...