Hányattatásom 190. napja (2014.07.10)
...avagy „Minimum súly és sztrapacska”
Hozzászólás: [ITT]
Két hete nem írtam a blogba! Sokat dolgozom, ráadásul költözködtem is, így a kötelező gyakorlatokra is csak nehézkesen marad időm; a kedvteléseket hanyagolnom kell. :)

A múlt hét pedig mindenképp érdekes volt, mivel a múlt heti méréskor sikerült az eddigi legalacsonyabb értéket mérnem: 85.8 kg voltam. Miért a múlt idő? A héten kedden tartottuk a szokásos havi összejövetelünket a túrázó haverokkal és mint ilyenkor, belecsaptam a lecsóba. nem is az itóka, hanem az étek volt sok. Jó ideje szemezek már a Gulliver Étterem "Füstölt csülök sztrapacskával besütve" fantázia nevű ételével. A nevéből ítélve nem fogyókúrás. De hát egyszer élünk, heti egy alkalommal bevállalható az ilyesmi, ha amúgy meg vigyáz az ember.

Apropó vigyázás! Érdekes, hogy kialakult bennem a fék. Sikerült valós életstílussá tenni az alacsony kalóriájú étkezést: pontosan érzékelem, amikor nagy kalóriájú ételt falok és igyekszem vigyázni vele. Persze ez nem mindig sikerül, de utána azért kicsit "kurtítom a vitorlákat". Így jártam hét végén is szüleimnél is: anyám halászlét főzött (ami magában egyáltalán nem hizlal én pedig nem eszem hozzá sem tésztát, sem kenyeret), a második fogás viszont rántott hal volt. Erről írtam már itt valahol: a rántott hal az egyik gyengém - ráadásul ez harcsa volt -, aminek képtelen vagyok ellenállni, pedig pontosan tudom, hogy a panír és a bő olajban sütés miatt nem elsőrangú diétás koszt.

Most sem bírtam ki, befaltam négy szeletet friss kenyérrel (anyám rizst gyártott hozzá, amit én csak szaftos dolgokkal bírok lenyelni, száraz köretként nem).

Ez volt hétvégén, aztán kedden a durvulás a sztapacskás csülökkel ...így aztán nem csoda, hogy picit visszaszedtem. Igazából azért ettől nem kell megijedni; a szervezetünk így működik. Igyekszik visszaszerezni a tartalékokat. Ha vigyázunk, hogy ne sikerüljön neki, akkor nincs gond!

Az újpesti lakásomban találtam két nagyon régi farmernadrágomat. Most az a célom, hogy legalább az egyikbe belefogyjak (ez nagyjából 3 kiló karcsúsodást igényelne), aztán nekilátok komolyabban edzeni. Most is szoktam hasazgatni meg tornázom, de azért nem viszem túlzásba! Ma például lett volna egy kisebb kardió edzés anyáméknál (megint rendeltek fát, amit fel kellene hordani), de napok óta megy a hasam, émelygek, úgyhogy ezt nem mertem bevállalni.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...