A brassóival nincs mit tenni: disznóhúsból kell készíteni, zsiradékon, szalonna is kerül bele, szóval semmiképp sem könnyű, fogyókúrás koszt. A krumpli sütésénél kicsit előfőztem - ahogy szoktam - mert így egyrészt nem kell olyan sokáig az olajban sütni, mivel már eleve puhább lesz, másrészt pedig a félig főtt krumpli nem szív magában annyi olajat, mint amit nyersen kezdünk el sütni.
A tökéletes krumpli sütés fortélyáról itt olvashatsz: TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLI – Heston-féle hasábburgonya
Persze picit túl van a dolog lihegve, de valóban jót tesz, ha jó minőségű burgonyát használunk, kicsapatjuk a keményítő egy részét, előfőzzük és csak úgy sütjük meg. A tepsiben, serpenyőben vagy sütőben sült krumpliknak mindig jót tesz az előfőzés, valamint a folyamatot is meggyorsítja. Persze nem kell teljesen puhára főzni a krumplit, csak éppen hogy, esetleg félig, de semmiképp sem szét, különben torz, ízetlen, félig sült, száraz morzsalék lesz a végeredmény.
Délután jó nagy bevásárlást tartottunk a Tesco-ba. Holnap grillezett busát fogok készíteni, mivel nagyon jó árban kaptunk. Hmm!