Hányattatásom 142. napja (2014.05.23)
...avagy „Kardio fahordás”
Hozzászólás: [ITT]
Vannak zajok, hangok, amelyek nem zavarják az embert: ilyen a madárdal hajnalban, a távoli kakaskukorékolás, a kakukkos óra vagy a szomszéd falu harangja. Hallod őket, de nem kellemetlen, nem tolakodó. Kertes övezetben viszont van olyan zaj, ami egyszerűen kiborítja az embert: biztos nem mindenkit, de engem garantáltan igen! Ez pedig az, amikor valamelyik hülye szomszéd még hülyébb kutyája nekiáll unalmában ugatni és nem bírja befejezni. Csak klaffog megállás nélkül. Unatkozik vagy fél vagy mittudom én mi, de nem is nagyon érdekel. Ami engem érdekel, hogy nem tudok aludni, miközben az idióta (és vélhetően süket) gazdája jóízűen pihen.

Nem csodálom, hogy a kutyaugatásból adódó konfliktusok nyomán néha erőszakba hajló bedurvulás születik: akit éjszakákon át nem hagy pihenni egy szőrös dög, az előbb-utóbb vagy szerez egy puskát (esetleg harci csúzlit) vagy más módon tesz a kutyuli ellen. Erre persze a gazdi is felkapja a fejét, hiszen lomposka a házikedvenc, aki eddig olyan aranyosan csaholt egész éjjel, most szótlan, esetleg mozdulatlan is. Ez pedig néhány nap után még az amúgy korlátolt érzékszervi adottságokkal rendelkező szomszédnak is feltűnik.

Ha kultúrember módjára nem barbár erőszakkal próbálkozol, hanem európai módra becsöngetsz hozzá és jelzed, hogy az éjszakát Te is inkább alvással töltenéd, akkor vagy kijelenti, hogy tévedsz, mert az ő Fifikéje (Bogáncskája, stb...) nem szokott ugatni vagy elmagyarázza Neked, hogy a kutya azért van, hogy ugasson, illetve kiegészíti azzal, hogy "biztos látott valamit a kutyus". Vagyis semmit sem érsz el. Jobb tehát az ázsiai módszer, mint az európai. ;)

Amúgy ma annyiból nem bántam a hajnali ébresztőt, mert nagyon el voltam maradva a blogommal és úgyis be akartam pótolni. Napközben nem lesz időm rá, mert reggel megyek ki a szüleimhez: mára rendeltek fát és azt segítek behordani. Jó kis meló lesz, előre tartok tőle. :)

Utána rohanok haza főzni: most a hétvégén nem leszünk itthon, mind én mind a kedvesem túrázni megyünk és a gyerekeknek előre kell kaját készíteni. Mivel a kedvesem késő délutánig dolgozik, ezt illene nekem intézni. Szóval hazajövök és nekilátok majd rakott krumplit, meg tarhonyás húsit hegeszteni.

Illetve gondolom előtte pihizek majd egy kicsit, mert vélhetően picikét fáradt leszek.

Nos, megvolt a fahordás. Közel két órán át hordtam két-két vödörrel a jóféle gyertyán és tölgy hasábokat a szüleimnél lépcsőn felfelé. Anyám pakolta lent, apám pakolta fent én meg le, s fel. Jó gyorsan haladtunk, de úgy elfáradtam, mint a dög. Alig állok a lábamon. Az imént értem haza, jól kidühöngtem magam a lopós macskánkon (amely most elérte, hogy bejárási tilalmat rendelek el rá, megjegyzem eddig sem értettem, minek kell a szőrhullatós dögnek szép időben is a lakásban tanyázni).

Most lassan nekiállok főzni, bár picit le kell dőlnöm előtte. Felhúzom azért az órát, hogy ne aludjam végig a délutánt. :)

Mellesleg nézegettem a neten, hogy az ilyesmi munka kb. mennyi kalóriát éget. Ugyebár most ruhástól olyan 91-92 kilo vagyok, a fával teli két vödör 30-35 kg attól függően, hogy mekkorák a hasábok (ezt megmértem a szüleimnél). Valahol találtam olyat, hogy házi munka intenzív végzése és ott olyasmi eredmény jött ki a 2 órás mókára, mintha másfél órát tekertem volna szobabringán. Vagyis kb. ennyivel fogok ma számolni.

Sajnos fáj a vállam. Igazából nem kellene, hogy fájjon, mert a tüzifa felhordása nem volt akkora terhelés, de van egy régi sportbalesetem (cigányokkal verekedtem) és a bal vállízületem nem az igazi).

A vállam még mindig fáj, így kellett egy kis vodkát innom. Úgy véltem, egy deci elegendő lesz. Sajnos közben a kedvesem humpákolt egy kis sajtos rudat, amiből véletlenül megettem tizenhat darabot, ami több, mint ötszáz kalória. :( Hát! nem a mai nap lesz a legfogyókúrásabb! :(

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...