Hányattatásom 137. napja (2014.05.18)
...avagy „Rántott gomba”
Hozzászólás: [ITT]
Bár fájt a lábam, fájtak az ízületeim, annyira vágytam rá, hogy a kedvesemmel is megjárjuk kicsit az erdőt, hogy összeszedtem magam reggel. A meteorológia felszakadozó felhőzetet jósolt, így elég derűlátón vágtunk neki vasárnapi túránknak. Célunk a tegnapi túraútvonaltól kicsit észak-keletebbre Alsótold és környéke volt.

Alsótoldról cuppogón sáros kaptatón másztunk fel az erdőig. Nem panaszkodtam, bár a bakancsomra ragadt sár súlyától nehézkes lépteim nem estek jól: a tegnap meggyötört lábujjaim csak lassan melegedtek be. Viszont természetes lábsúlyaink olyan viccesek voltak, hogy röhögnünk kellett. :)

Menet közben kiszúrtunk odalent a mezőn valami nagy fehérséget. Lementünk megnézni és kiderült, hogy gigászi mezei csiperkékre leltünk. Láttam lelki szemeimmel, hogy ma este is rántott gomba lesz vacsira: a rántott gomba igen nagy kedvenc felénk. Én is imádom, pedig tudom, hogy az olajban sütés és a panír miatt gyilkos a fogyókúrámra. Na de mindegy! Amikor túrázunk, akkor lejárjuk. Főleg amikor extrém időjárási viszonyok közt haladunk.

A hegy tetejéig sima utunk volt, a nedves fűtől és a latyaktól ugyan átnedvesedett a bakancsunk, de csak egyszer kezdett neki gyengén esőzni, akkor is csak pár percre. Kedvesem ekkor is gyorsan bebugyolált egy Malávos poncsóba, nehogy elázzak neki. :)

A kilátóhelytől visszaindulva hirtelen rákezdett és úgy látszott nem is fog enyhülni. :( Na, ezt neked meteorológia! Felszakadozó felhőzet! Biztos volt olyan táj, ahol ez így volt, de itt ezen a tájon semmiképp. Masszív, egybefüggő esőfelhőkből szakadt ránk az áldás, ezért úgy döntöttem, nem megyünk el Hollókőig, hanem egy jelzetlen rövidítésen visszaindulunk Alsótoldra.

Szépséges erdőkön lefelé csúszkálva vaddisznókat láttunk kismalacaikkal, illetve egy igen népes mufloncsordába is botlottunk (aki nem tudná - én például nem tudtam - a muflon teljesen olyan, mint a birka szinkronhangja: pont úgy béget, úgyhogy ha nem látod, akkor simán elhiszed, hogy egy birkanyáj legelészik a magas fűben vagy a sűrűben).

Kedvesem gondosságának köszönhetően immár száraz holmi várt minket az autóban, így legalább hazafelé nem kellett fagyoskodnunk. Bár ma csak feleannyit gyalogoltunk, mint tegnap, kevesebb szinttel is, mégis dög fáradtan értünk haza. Az eső és a folyamatos sárban dagonyázás miatt megelőlegeztük magunknak a holnapi izomlázat. :)

Otthon persze újfent rántott gombát hegesztettünk magunknak: pokolba a fogyókúrával, amikor tányérnyi mezei csiperkék lapulnak a kosarunkban. :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...