Hányattatásom 124. napja (2014.05.05)
...avagy „Kínai kel reload”
Hozzászólás: [ITT]
Ahogy terveztem, a napot újfent a fogyókúrának szentelem. Legalábbis "reggelileg". :)

Hogy legyen a gyomromban valami és ne kezdjen háborogni a gyomorsavam, fogyasztottam kiegészítőként egy kis nyers kínai kelt. Érdemes ezzel a zöldséggel próbálkozni, mert amikor friss, akkor eléggé semleges ízű, az is meg tudja enni, aki amúgy rühelli a "zöld ízt", a szervezet lassan bontja le és könnyen kialakul tőle a teltség érzése, mivel viszonylag könnyű a súlya és nagy a térfogata.

Én egy kis szelet zsemle (32 gr.) mellett ezzel körítettem a reggelimet. Zsemlét és némi kenyeret muszáj fogyasztanom, bármennyire is ellenemre van, ugyanis a gyomromnak egyértelműen szüksége van a gabonából készült falatokra. Kedvesem ugyan a tönkölykorpát preferálná - ami valóban egészségesebb, mint a pékáruk - ám ha a tönkölykorpát nem teszi bele az ember idejében valami áztató anyagba (tej, leves, joghurt, stb.), akkor az íze leginkább a kissé kiszáradt bükkfa forgácséra hasonlít. Az meg nem finom! Húst és kolbászt füstölni a legjobb, de ínyencségként igen utolsó rangú. :(

Napok óta fejtörést okoz a Túraportálom tárhelyének mizériája, ami úgy néz ki, megoldódott. Ettől talán kicsit nyugisabb leszek mostanság. Az idegeskedés sajnos nagyon árt a diétának. Erről értekeztem már korábban, nem ismételném meg, a lényeg az, hogy lassul az anyagcsere, rosszul bomlanak le a tápanyagok ilyenkor (ráadásul nekem rossz szokásom, hogy ilyenkor alkoholt iszom, az ingerlékenységemet csillapítandó, ami további plusz kalória).

Az időjárás kikészít! Megint olyan álmos voltam délután, hogy majd' leborultam a székről. A kedvesem unszolt, hogy dőljek le pár percre, amiből bő másfél óra kerekedett. Így aztán csúsztam kicsit mindennel, de álmosan meg nem haladtam. Szóval ez az idő mindenképp az ördögé volt... :)

Most viszont felfrissülten vetem magam a munkába, így vélhetően sokkal termelékenyebb leszek, vagyis az alvásból mégiscsak profitálok.

Más! Többen próbáltatok már e-mail-t írni nekem, de ezek az e-mail-ek a rendszergazdához futnak be, ezért holnap felteszem a saját e-mail címemet.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...