Hányattatásom 122. napja (2014.05.03)
...avagy „Tárhelyzűr”
Hozzászólás: [ITT]
Ma reggel ráálltam a mérlegre. Hát ...88.8 kg voltam. Ez elég gáz. Igaz, hogy "fizikailag" még bennem volt a lángos, sőt vélhetően még a Vilma néni-féle rántott húsis vacsi is. Mostanában ugyanis újra valahogy ritkán járok a legkisebb helység környékén, ez pedig nem túl biztató.

Vilma néninél is megszenvedtem a túra estéjén; vagy fél órát trónoltam magányomban, néha összeszorított fogakkal és ököllel küzdve a fájdalommal; ezt az érzést nemigen szeretem átélni. Ma remélem nem ugyanez fog ismétlődni, mert így jó úton haladok valamiféle aranyeres bántalom felé, amiben szerencsére még sohasem volt részem.

Szóval a nap nem kezdődött túl jól, aztán a folytatás sem lett vidámabb: az email-jeim közt a tárhely szolgáltatóm fenyegető levele várt, hogy túl nagy a terhelésem, ezért ez az utolsó figyelmeztetése, lekapcsolja az oldalamat. A napom ennek ellenőrzésével telt. Rájöttem, hogy az admin felületesen rápillant csak az adatokra és ez alapján írogat nekem. Minden óra elején ugyanis történik valami, ami egy kábé tíz másodperces nagy, 100%-os terhelést okoz, utána viszont a fogyasztásunk alig 2-5 %-os. Viszont a grafikon az óránkénti csúcsteljesítményt jelzi ki, ebből meg úgy tűnik, mintha folyamatosan 100%-on terhelné a túraoldalam a szervert.

Megpróbáltam ezt nyugodtam és érthetően megfogalmazni, bár a rendszergazdákkal folytatott kommunikáció számomra sokszor olyan, mintha egy öreg szörpgyári portásnak próbálnám elmagyarázni a DNS működését: vélhetően a szavakat sem érti meg külön-külön, összességében pedig egészen biztos, hogy rejtve marad előtte a dolog értelme.

Szóval írtam a rendszergazdának, de sok reményem nincs; egyrészt már nagyon unom a kioktató, ellenben egyáltalán nem segítőkész nagyarcú válaszokat, másrészt pedig valóban biztos vagyok, hogy nem képes felfogni, amit leírok. Száz szónak is egy a vége: érik a szolgáltatóváltás! :(

Ennek egyrészt örülnék, bár az új szolgáltató lényegesen drágább, viszont ahogy hallottam tök' rendesek, segítőkészek, másrészt viszont egy tárhely áthelyezés mindig sok galibával jár és sok-sok pluszmunka.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...