Hányattatásom 113. napja (2014.04.24)
...avagy „Húsvét után újratöltve”
Hozzászólás: [ITT]
Hát újra kezdem! Illetve folytatom! :)

A Húsvétot Sopronban töltöttük, ahol sem lehetőségem, sem energiám nem volt a blogolásra, illetve a méricskélésre. Ettem étteremben, fogyasztottam sört és sonkát. Igyekeztem nem túl sok majonézest falni, édességet pedig egyáltalán nem. Kenyérrel is csak módjával kísértem a húsvéti csemegéket. Összességében elmondhatom, hogy nem húztam komoly korlátokat magam elé, teljesen betartható szinten étkeztem.

A soproni napok alatt kirándultunk is (közel 20 km-t 600 m-es szinttel); geoládáztunk a környéken és így meglátogattunk 4 kilátót is.

Ma eljött az igazság pillanata, ráálltam reggel a mérlegre. A kijelző 88.9 kg-ot mutatott. Vagyis fogytam! Hihetetlen, de így van.

Ebből két dolgot szűrtem le: ha nem habzsolok mértéktelenül, csupán jóízűen falatozom, akkor az nem lesz káros a fogyókúrámra (persze feltéve, hogy ezt a "falatozást" időben be tudom fejezni és nem eszem pukkadásig magam), illetve a stressz sokkal károsabb, mint a laza diéta.

Az ezt megelőző héten elég komoly lelki válságban voltam, amit mostanra sikerült kiegyensúlyoznom és visszabillennem a szokásos mederbe. Így vélhetően az anyagcserém is visszaállt a normális szintre.

Gyakorlatilag az önsajnálattal és tipródással töltött napok két hetes visszaesést jelentettek. Sajnálom, de alapjában nem bánom, mert ez az egész fogyókúra egy kísérlet. Igazából nem ismerem saját testem, saját anyagcserém és az életmódváltással, valamint a fogyókúrával sok dolgot talán sikerül helyretenni.

Picit elszoktam a szobakerékpártól és óvatlanul nagyon könnyű reggeli után ugrottam a nyeregbe egy órára. A végén majd' leszédültem. Úgy az ötvenedik percben le kellett szállnom és gyorsan pótolnom a kalóriát (és gondolom megemelni a vércukor szintemet), ezért behammantottam egy Túró Rudit.

Egy pöttyöst, mert az az igazi! :)

A tekerést aztán szépen befejeztem, lezuhanyoztam, de nem vagyok toppon: nem szédülök már, viszont nem fog az agyam túl fényesen. Most épp kávézgatok; a folyadék és a koffein talán segít. Pedig kellene dolgoznom, mert beígértem mindenkinek, hogy összekapcsolom a tagdíjköteles oldalaimat úgy, hogy aki az egyiken belép (és érvényes a tagsága), az azonnal a többin is bent legyen. Ezzel kellene bütykölnöm, ha nem lennék ilyen imbolyogi...

A Húsvét egyébként csodálatosan telt: alaposan feltérképeztük Sopront és környékét, sőt még anyám születésnapját is volt erőnk megünnepelni lent Domboriban. :) Bár fürdeni még nem lehetett, kedvesemmel elmentünk sétálni és igen komoly gévagomba készletekkel tértünk haza. Ennek megfelelően azóta gévagombát eszegetünk. :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...