Hányattatásom 94. napja (2014.04.05)
...avagy „Tés felé”
Hozzászólás: [ITT]
Korán keltünk és indultunk le Tés felé; szép kis túrát terveztünk a Kelet-Bakonyba. Bőséges reggelivel nyitottunk tehát indulás előtt, illetve bepakoltunk 2-2 zsemléből készült szendvicset is fejenként (illetve a kölöknek hármat, merthogy fejlődésben van)

A célfaluba érve megnéztük a szélmalmokat, majd Jásd érintésével elindultunk az OKT-n (Országos Kéktúra) A Gaja-patak "Római fürdő" elnevezésű sziklakanyonja felé. Bár az időjósok vacak időt valószínűsítettek, itt kellemes volt az időjárás.

A Római-fürdőt alaposan körbejártuk, majd elindultunk visszafelé Tés-re egy elég jó kis kaptatón. Közben zsákmányoltunk újabb medvehagyma adagot is, úgyhogy elmondhatjuk, hatékonyak voltunk. :)

Tésre érve úgy döntöttünk, hogy egy kicsit autózva elmegyünk Bakonynána felé (nem teljesen a faluig) és megkeressük a Csengő-hegyen a kilátót, mert még belefér az időnkbe. Kitúráztunk tehát oda, menet közben felfedezve a Csengő-zsombolyt is.

A kilátás és a hely kellemes volt, leszámítva néhány idétlen fiatal csajt, akik a kilátóban visongtak, hangoskodtak. Kár volt, hogy egyszerre értünk oda, szívesen elnézelődtünk volna a csendben picit tovább is. De sebaj! A környékbeli geoláda felkutatása után kedvesem vezetésével nekiláttunk kankalinvirágot szedni, amiből majd teát bütykölünk. :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...