Hányattatásom 90. napja (2014.04.01)
...avagy „Szétaprózódva”
Hozzászólás: [ITT]
Szétaprózódva érzem magam. Ma hajnalban volt egy kis időm gondolkodni, amíg a kávét lefőztem és erre a végkövetkeztetésre jutottam. Mindig is problémám volt, hogy nem tudtam huzamosabb ideig egy témával foglalkozni; az agyam olyan, mint egy nyughatatlan önálló lény.

Szétaprózódva élek, szétaprózódva dolgozom. Ez magában nem lenne gond, de mivel programozással foglalkozom, ez egy csomó plusz időt vesz el: minden alkalommal, amikor elő kell vennem egy korábbi munkát, amit akkor egy "pillanatra" félretettem, újra "fel kell vennem a ritmust", rá kell jönnöm mit miért és hogyan csináltam korábban.

Ezen tudatosan változtatnom kel. Ez a fogyiblog is egyfajta terápia: egyrészt a folyamatos önkontroll miatt nem lanyhul a figyelmem és mindig odafigyelek arra, hogy mit eszem, másrészt pedig próbál rászoktatni a rendszerességre. Nem tudom ez utóbbit mekkora sikerrel. :(

Irigylem azokat, akik valami célt kitűzve ráállnak egy témára és amíg azt el nem végezték, addig nem csaponganak. Ők rendszerezők, rendszeretők és öntudatosak. Rám talán a rendszerezés még jellemző picit, a többi viszont nem.

Összeszámoltam: jelenleg öt weboldallal foglalkozom párhuzamosan és ennek megfelelően egyikkel sem haladok úgy, ahogy kellene. Szétaprózódva nem jutok előre.

Az elhatározást tett követte és valóban gyorsabban haladok. ma nem is vagyok hajlandó mással foglalkozni, csak a Sétafika galériájával. Múlt évben megtámadták az oldalt és a teljes anyagot törölték. Azóta nagyon sokat pótoltunk belőle közösen, de az én dolgom nem csak a pótlás, hanem egy jobb rendszer kiépítése is volt. Most ezen fáradozom.

Ennek elkészítéséhez meg kellett tanulnom egy programnyelvet, az év eleje még erről szólt, ám mostanra már elég biztonsággal tudom használni az egészet. Tényleg csak a szétaprózódás az oka a lassú haladásomnak.

Azért a fogyókúráról is! :)

Ma halas kaját akartam készíteni ebédre fagyasztott tengeri halból, de még mindig nem olvadt ki. Úgyhogy ettem egy csomag virslit megsütve némi zellerszárral, meg káposztalevest. A halacska marad holnapra. Majd amikor kiolvadt, akkor elkészítem.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...