Hányattatásom 76. napja (2014.03.18)
...avagy „Az ideális súly”
Hozzászólás: [ITT]
Egyfolytában éhesnek érzem magam, közben meg olyan, mintha tele lenne a hasam. Amúgy jól érzem magam a bőrömben, de aggaszt a folyamatos éhségérzet. Vicces, hogy amikor valóban koplaltam, akkor nem éreztem ezt, most pedig már össze van szűkülve a gyomrom, mégis egyfolytában ennék.

Lehetséges, hogy most értem el azt a súlyt, amit az agyam "ideálisnak" tart. Mivel a hasamon van még egy kis felesleg, így nem értünk egyet az agyammal. :)

Lehet, hogy az "ideális súlyom" 91 kiló körül van? Mondjuk anno azt hallottam, hogy "nem férfi a férfi mázsa alatt", de mit tegyek, ha nekem ennél alacsonyabb a kitűzött célom? Hát! ...Majd meglátjuk.

Az agyunk szabályozza a világot számunkra, ez nem titok. A bejövő ingerekre reagál, de azok feldolgozása után ő hozza meg a döntéseket: nagyban és kicsiben egyaránt. Ahogy azt az imént is írtam, az ideális súly értékelésekor is döntő szerepe van. Visszanézve úgy tűnik ezen a bűvös határon kell átlendülnöm ...a 91 kg körüli súlynál megálltam. Szó se róla, jól érzem magam a bőrömben, vélhetően valamilyen szempontból ez tényleg ideális súly lehet, de tovább szeretnék fogyni.

Nem tudom ezt, inkább csak érzem, hogy jó lesz.

Nagyon sokáig - srác koromban - 72-75-78 kg körül mozogtam. Aztán kicsit megemberesedtem és beálltam olyan 83-85 kg-ra (ezt szeretném most igazából elérni). Ezt sokáig tartottam, aztán a megváltozott munkakörülmények, a több és jobb koszt, kevesebb mozgás miatt szépen felkúszott rám közel tíz kilogramm. Ez is elég sokáig rajtam volt, meg is szoktam. A közelmúlt (kb. egy év) eseményei után híztam meg annyira, hogy meghoztam a döntést: fogyókúrázom, ha beledöglök is.

De vajon melyik az "igazi" súlyom? Szerintem nem a sráckori gizda testalkattal megélt 75 kg körüli. Azóta elég sok izom került rám - legalábbis akkori önmagamhoz képest - ezeket nem szeretném leadni. Nem is a 90 feletti, hiszen akkor láthatóan túlsúlyos voltam már.

Most úgy ránézésre nem rossz az összkép, de ha itt megállok, akkor vissza fogok billenni a száz körüli súlyra, tudom. :(

Tipródás az ideális testsúly körül. Röhej.

Na, mindegy! Le kell mennem 90 alá, bárhogy is. Most hetek óta itt toporgok, ráadásul az agyam kényszeríteni akar, hogy faljak.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...