Hányattatásom 66. napja (2014.03.08)
...avagy „Inkább főzni”
Hozzászólás: [ITT]
Mégsem ma mentünk kirándulni, pedig nagyon szerettem volna, de kedvesem teljesen ésszerű okokra hivatkozva tanácsolta, hogy inkább holnap nézzünk körül a Gerecsében. Ettől függetlenül remélem ma is kimegyünk kicsit a közeli erdőbe kucsmagombázni. :)

A reggeli saját készítésű halas omlett volt. Nem volt rossz, de kicsit szárazra sikeredett. A kalória rám eső részét úgy számoltam ki, hogy excel-táblázatban összeadtam az összetevőket és osztottam néggyel. Hát, így utólag megmondva azt hittem több benne a „kakaó”. 240 kcal igen karcsú.

Sebaj, majd tízóraira eszem valami combosabbat.

Kedvesem porszívózik, tesz-vesz, én meg inkább itt molyolok a gép előtt. Most persze lenne bennem lelkesedés és csakúgy jönnek az ötletek. Ezt nagyon utálom! Igazából rühellem, amikor hétvégén jön az ihlet, mert ilyenkor inkább a társammal szeretnék foglalkozni, mint a programozással.

Mindegy, amíg a takarítással ügyködnek – amiből én hála az égnek kimaradok – addig csinálom a dolgom. Aztán meg majd kimegyünk a kertbe a szép napsütésben, meg elmegyünk járni egyet! :)

A házimunka úgy alakul, hogy az én reszortom a főzés. Szeretek főzni, szeretem a jó ízeket és szeretek örömet okozni a környezetemnek az ínycsiklandozó falatokkal. A környezetem pedig – nagy-nagy szerencsémre – ezért hálás. főzésKorábban szóba került a kölkök részéről, hogy én miért nem mosogatok, törölgetek. … Mert hogy nekik arra a tíz percre, negyed órára fel kell függeszteniük a kockulást a számítógép előtt, én meg sohasem veszem ki a részem a munkából. Aztán az egyik alkalommal, amikor mindez vitává csúcsosodott volna, szépen levezettem, hogy egy szimpla étek elkészítése a zöldségek előszedésétől a tisztításon, daraboláson, kavargatáson, ízesítésen keresztül a gőzölgő, ízletes végkifejletig alsó hangon is fél óra. De ez nem valami kétfogásos hétvégi ínyencség, ez egy szimpla egytál. A komolyabb, kétfogásos ebéd minimum egy-másfél óra. Szóval ezzel le is zártam az ágálást: ha ők elvégzik a kuktamunkát helyettem és nincs más dolgom,mint a tiszta, felaprított, kiadagolt hozzávalókat a lábosba önteni és főzni, aztán Ők figyelik is, hogy ne égjen le, satöbbi, akkor én elmosogatok, sőt a törölgetést is bevállalom. :)

Mostanság a sütést-főzést picit bonyolítja, hogy lehetőség szerint olyan alkotóelemekből és olyan eljárásokkal igyekszem főzni, ami némileg fogyókúrás. Ez nem önzésből fakad, mert szívesen elkészítek olyan ételt is, amiből nem ehetek, ám a leány kölök is szeretne karcsúsodni a példámon felbuzdulva, viszont azt nem akarjuk, hogy ezért éheznie kelljen.

Ügyesen csinálja egyébként: nem konkrét diétát tart, hanem igyekszik elhagyni a teljesen felesleges "nyamikat", nem szed 2-3 alkalommal abból, ami az ínyére való és tudatosan fogyaszt minél több zöldséget, gyümölcsöt. Ez nagyon helyes, mert láthatóan karcsúsodik és közben egyre egészségesebben él. fogyókúrás Ha a túrákon nem nyafogna és jönne velünk a nagyobb kihívást jelentő távokra is, akkor még intenzívebbé és látványosabbá válna a fogyása, ráadásul alakformálást is végezne. Persze, majd rájön! Egy nőnél a jó külső még fontosabb, mint egy férfinél: egy jó fenék - lévén a hímnemű társadalom vizuális - jobb belépő, mint az intelligencia. Értem én, hogy ez igazságtalan, de azért legyünk őszinték: egyikünk (férfiakról beszélek) sem fordult meg még egy nő után, hogy "hű, de elbeszélgetnék ezzel a csajjal a párhuzamos evolúció problematikájáról vagy a késői reneszánsz hatásairól a jelenkor festészetére a Szabó Ervin Könyvtár előterében"... ;)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...