Hányattatásom 55. napja (2014.02.25)
...avagy „Plakát politika”
Hozzászólás: [ITT]
Ma reggel átolvastam a híreket. Imádom a politika híradásait. A választások közeledtével az ellenzék teljesen megvadult; lassan már úgy van vele, hogy mondjon bármit, csak hangosan. Annak viszont örülök, hogy a politika amúgy most nem mászik annyira az arcunkba, mint szokott: nincs minden teleragasztgatva a politikusok ellenszenves pofájával (se kormány, se ellenzéki oldalon).

Nincs tévém évtizedek óta. Illetve van egy televíziónk, amin videofilmeket szoktunk nézni, illetve a kölkök néha ismeretterjesztő műsorokat vagy a Madagaszkár pingvinjeit. Egyébként nem nézzük a híreket, nem hallgatjuk, ahogy Gyurcsány szidja Orbánt és viszont. Nem nézzük az ostoba politológusokat (amúgy ez milyen szakma?), akik rohadt rosszul és mértéktelen hibaszázalékkal igyekeznek megjósolni a választások végeredményét. Ami azért vicces, mert jelen pillanatban nem az a kérdés, hogy ki fog győzni, hanem hogy meglesz-e megint a kétharmad.

Ami még szemet szúrt, hogy milyen semmitmondó plakátok vannak kitéve mindenütt:

- A Fidesz a helyi embereit propagálja, tehát nem pártcélokat kommunikál. Viszont ezek a plakátok borzasztóak. A narancssárgás háttérszín adott, nyilván vörös árnyalattal nem lenne szerencsés propagandát kifejteniük. Viszont a fotók! Jártamban-keltemben jónéhánnyal találkoztam és állíthatom, hogy nagyon béna képeket választottak ki. :( Pl. Kucsákról készült fotón (XVIII.ker) gyanakodva tekint körbe, mint akinek az jár a fejében: "fingottam ...biztosan rájöttek, hogy én tettem".

- Az MSZP plakátjain Mesterházy Attila biztosít minket, hogy "új korszakot nyitunk", amit meglehetősen szkeptikusan fogad az utca embere, lévén pont ugyanazokkal az arcokkal összeborulva indul, mint négy éve.

- Az LMP plakátjai velemiféle barkácsáruház sematizált hirdetésére hajaz.

Remélem azért lesz még ennél jobb felhozatal, sajnálnám ha idén nem lehetne min szórakozni. :)

Na, mindegy! A politika területéről ennyit.

Közben a kezem ügyébe akadt egy újabb polreklám plakát, amit már kellő humorérzékkel át is alakítottak:

De sajnos ez sem a tervező ötletességét dicséri, hanem a jóféle köznépi magyar humort.

Azért a politika és a plakát nézés mellett terveztem mára egyebet is, de sajnos nem jött össze: folytatni kívántam a bútoromat Újpesten, de itthon kellett maradnom, mert váratlan gond volt az egyik szerveren.

Dolgozgattam a túraoldalamon és a hírportálomon is.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...