Hányattatásom 49. napja (2014.02.19)
...avagy „Számláló és szekrény”
Hozzászólás: [ITT]
A leánygyermek kíváncsiskodik, hogy hányan olvassák a blogomat, illetve kik. A „kik”-re nem tudok pontos választ adni, mert az igen komoly kutatómunkát és rólam fel sem tételezhető kapcsolatrendszert igényelne, de a „hányan” kérdésre éppenséggel tudnék válaszolni. Ha időm engedi, csinálok egyet: lesz egy kis számláló, ami szépen jegyzi, éppen hányadik látogató vagy, bár igazából nem sok jelentőséget tulajdonítok neki.

A látogatás számláló számomra éppen olyan önfényezés, mint a Facebook like-ok vagy FB követők száma. Egy ostoba és semmitmondó számadat. Ismerek olyan embert, aki ilyesmikre gyúr és ahelyett, hogy tartalmat adna weboldalán vagy személyes Facebook profilján, inkább azon ügyeskedik, hogy ezek a semmi-mutatók növekedjenek. Lelke rajta, hogy egy számláló többet jelent, mint a valós érdeklődés!

Úgyhogy ha készítek is ilyen számlálót, akkor csak belső használatra, mintegy statisztikaként.

Ma már újra fogok tekerni, a kezem rendbe jött annyira, hogy fog menni az egy óra és így ma nyugodtabban étkezhetek. Fáradt vagyok ugyan, a tegnapi létrázástól és nyújtózástól izomlázam van, de ez nem akadályoz meg semmiben. :)

A rutin hiánya miatt haladok egyébként lassan a szekrény gyártásával. Egy profi asztalos már régen elfelejtette volna az egész szekrény históriát, nekem azonban az alapoktól kell mindent megtanulnom és egyszerre mindig csak keveset tudok előrelépni, mindig újra kell számolgatnom, méregetnem, hogy stimmeljenek a dolgok. De a következő alkotásomnál már profi leszek! Ha lesz következő szekrény! :) Fogom ismerni a csúszózsanérok lelkivilágát, a fiókzsanérok méretezését, az ajtólapnak szánt faanyagok elhajlását, vagyis mindent, amitől szekrény lesz a szekrény.

Kedvesem sokat segít. Lelkileg természetesen, hiszen ő napközben a munkahelyén dolgozik, de a lelki segítség és bíztatás sokat ér. Többet, mintha ott állna mellettem és adogatná a szerszámokat vagy keresgélné a csavarokat. Kedvet ad az egészhez épp úgy, mint a fogyókúrához.

A fogyásomat is mindig dicséri, nem cikiz vagy gúnyolódik. Bár ahogy mondja, neki dundin is bejöttem, de az elismerő szavai szárnyakat adnak. Még akkor is, ha tudom, biztatásul mondja, amit mond. :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...