Hányattatásom 45. napja (2014.02.15)
...avagy „Torkosság”
Hozzászólás: [ITT]
Tegnap nem hagyott nyugodni a dolog, próbáltam bringázni, de nem ment: tekerés közben a kezemen támaszkodom és a csuklóm pillanatok alatt bedurrant, fájni kezdett. Valamit ki kell találnom, mert a mozgás nélküli fogyókúra nekem egyértelműen nem megy. Kell, hogy legyen valami a gyomromban, mert amúgy annyira kínoz az éhség, hogy falási rohamok jönnek rám. Eddig ellen tudtam állni ezeknek a kísértéseknek, de csak idő kérdése, hogy mikor győz le.

A falánkság, a torkosság a hét főbűn egyike, de a modern orvostudományban kórképként is megjelenik. A torkosság és a mértéktelen falánkság minden esetben pótcselekvésként szolgál, ami függőséghez vezet. Abban az esetben, ha a személy életében lelki üresség támad, ezt a hiányérzetet étellel vagy itallal igyekszik pótolni. Egyfajta szeretet-adag utánpótlásra van szüksége, ami az önbizalom hiányából is fakadhat. A „habzsoló személyiség" mohó, mértéktelen és mindenre kiterjedő élvezeti és birtoklási vággyal rendelkezik.

Az esetemben nem beszélhetek szeretet-hiányról, igazából lelki üresség sem tátong bennem; sokkal inkább üresnek érzett gyomrom tátong követelőzőn! Lehet, hogy önbizalom hiányos lennék? A környezetem szerint nem. Sőt! Akik kevéssé ismernek, sokszor nagyképűnek tartanak (amitől persze még lehetne gondom az önbizalmammal, de szerintem nincs). Az élvezeteket nem vetem meg, sőt talán néha hedonistának is tűnhetek, de a falási rohamok nem annyira az élvezetek kiteljesedési vágyából, hanem mardosó éhségből fakadnak.

Talán valami tornával próbálkozom, amíg nem tudok bringázni. Valami olyat keresek, amihez a kezem, csuklóm nem kell aktívan használni. Felülésekre gondoltam és hasonlókra. Igaz, hogy azokkal nem lehet annyi kalóriát égetni, de mindenképp jobb, mint a semmi.

Ha mozgok, akkor táplálkozhatok annyit, amennyi már elaltatja a kényszert bennem.

Csak nem bírtam ki! Megpróbáltam ma is a tekerést. Csak 45 percet tudtam végigcsinálni, a végén már nagyon fájt a csuklóm (most is fáj). Hát, így!

Viszont a gyönyörű időre való tekintettel holnap kimegyünk túrázni egyet, már nagyon várom!

Egy kis kirándulás a Nagy-Szénásra, némi gombázással összekötve, ha találunk. Mindkettőt szeretem: mármint a gombázást és a túrázást is. Ha találunk friss gombát, akkor hétfőn is készítek valami gombás nyamit! :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...