Hányattatásom 37. napja (2014.02.07)
...avagy „Válság”
Hozzászólás: [ITT]
Furcsa dolog a lelki válság. Szorongat, fojtogat és ahogy közeledik az este egyre határozottabb érzéssé válik. Kiszorítja az emberből a tettvágyat, kiszorítja a józan mérlegelést és csak a nagy üresség marad a helyén, ami mardossa az ember gyomrát.

Tegnap megint fogyasztottam tömény szeszt, pedig korábban megfogadtam, hogy nem teszem. Az okokat nem sorolom. A blogom szempontjából talán legmeghatározóbb a túl sok energia bevitel, amivel az eddigi munkámat teszem tönkre. Ráadásul másnaposan a sportolásra sincs ereje az embernek, amivel tovább súlyosbítja a helyzetet.

Tegnap így a sport is kimaradt. Nem tekertem, nem sétáltam (rohantam). Az összes mozgás kimerült annyiban, hogy kimentem a kedvesem elé, majd hazarohantunk, mert várt minket valami biztosítós figura.

Igazán a munka sem ment. Ma viszont erőt kell vennem magamon: megpróbálok egy tisztító napot tartani, hogy kiürüljenek belőlem a mérgek: a feldolgozatlan alkoholgyökök, a tegnapi utolsó kocsonya molekulái és a többi és a többi…

A lelkem persze ettől nem jön rendbe, arra gyógyír csak az lenne, ha megoldódna a probléma, ami foglalkoztat, gyötör. Szerencsémre a Kedvesemmel kibeszélhetem a gondokat, így valamivel könnyebb. Valahol csodálom az olyan mindig vidám arcukat mutató embereket, mint Schobert Norbi, Rubint Réka vagy a többi életmód celeb. Pedig biztosan nekik is vannak gondjaik, de ügyesen palástolják. Ettől nagyok valahol. :)

A fogyókúrára visszatérve: ma meg kell próbálnom összekapni magam, mert pillanatok alatt visszamásznak rám a kilók, ha így folytatom. Ma kell legyen torna és tilos az alkohol. Teázni fogok. Bár a világirodalomban nemigen találni olyat, aki bánatában megivott egy csésze fekete teát, de hát mindig kell legyen egy első!

A fogyókúrám, illetve a blog másik kihívása, hogy meg kell oldanom az adataim táblázatossá tételét! Életem párja – és hű olvasóm – szerint jó lenne, ha egyszerűen nyomon követhető lenne súlyom fogyása vagy gyarapodása. Ezzel egyetértünk, úgyhogy ma elkészítem az ide vonatkozó szkriptet (kis programrész) és estére már lehívható lesz ez az adat is.

A táblázatok egy része elkészült és túl vagyok a bringázáson is. Olyan kimerült vagyok, hogy csoda. :(

A munka napközben szépen haladt, sikerült lekötni magam, de most álmos vagyok.

Végre jön a hétvége, na nem mintha hét közben megszakadnék a munkában: alig jön érdeklődő, hiába a január-február mindig holt időszak. De legalább marad időm programozni, illetve olyasmikkel foglalkozni, amikkel amúgy nem lenne érkezésem.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...