Hányattatásom 29. napja (2014.01.30)
...avagy „Az Igazság pillanata”
Hozzászólás: [ITT]
Ma eljött az igazság pillanata! Mennyiben befolyásolt az étrend- és életmódváltás? Ahogy terveztem, most – ahogy a fogyókúrám első 4 hetén túl vagyok – méricskélem le magam újfent. A súlyt minden héten mértem, hogy nagyjából be tudjam lőni a szükséges napi kalóriafogyasztás és testmozgás mértékét, a „térfogattal” viszont nem foglalkoztam. Egyrészt azért, mert ott nincs akkora változás, másrészt a hetenkénti mérésnek a mérési hibák miatt nincs igazán értelme.

Sok a duma! Igazából most az adatok az érdekesek, így minden további szövegelés helyett nézzük, mi merre és hány lépés! :)

AdatMennyi (0.nap)?Mennyi (4.héten)?Mértékegység
Testmagasság (ez nem fog változni):180180cm
Súly:102.295.1kg
Mellkas kerület104111cm
Derék (has) kerület109103cm
Segg kerület114111cm
Comb kerület7065cm

Hát …összességében tetszik, amit látok!

Számomra legszembetűnőbb és legjobban érzékelhető változás a mindennapokban a combom összecsoffadása. Érzem és tapasztalom is, hogy a lábamról kezd eltűnni a felesleg és kifejezetten izmosnak érzem magam: ezt egyértelműen a sok órányi szobabringának köszönhetem! A sok-sok leizzadt idő alatt szépen leégett a zsír nagy része a felső combomról, s közben igencsak elmélyültem a francia filmipar vígjátéki gyöngyszemeiben: Louis De Funés épp úgy mindennapjaim részévé vált, mint Thierry Lhermitte, vagy Gérard Depardieu. A filmnézés hozadékaként pedig a zakónadrág nem feszül rajtam, a zsebe nem húzódik szét undorítóan, ha pedig csak alsóban vagyok, nem csiszatolódik össze a két combom, amit talán legjobban gyűlöltem ezidáig.

A seggemből nem ment le túl sok. Ennek az egyik oka, hogy a fenékről és a hasról kezd el utoljára leépülni a felesleg, másik oka pedig, hogy alapból izmos a fenekem, az meg nem is baj, ha nem megy le: jó, sose leszek azon hölgyek zsánere, akik a „szöcskeseggű”, szikár faszikat szeretik, de erre a megtiszteltetésre nem is vágytam soha. Nem vagyok egy szélfútta, szikár Lenin-szobor alkat; mindig inkább sűrűnek tartottak.

A hasamhoz nincs hozzáfűzni valóm: a felülések jót tettek. A tartásom javult, nem kell behúznom a hasam annyira, mint korábban és hat centimétert a kerületben szép teljesítménynek érzek. Ráadásul van még bőven időm: az eredeti tervem szerint júniusig akartam lefogyni 20 kilót és „elveszteni” az úszógumimat. Most, egy hónap után jelentős fogyást értem el mindenben.

A talány számomra a mellkas kerület növekedése. Jó, minden nap fekvőtámaszozom kicsit (amit nem szoktam külön beírni), illetve a kedvesem szerint onnan is ment le, nem vagyok már úgy „kicsöcsösödve”, azt azonban nem gondoltam, hogy erősödni fogok. Pedig a mérést nagyon odafigyelve végeztem mindkét alkalommal, kétszer ellenőrizve az adatokat. Bajnak természetesen nem baj, csak meglepett.

Kedvesem a reggel elkészítette az első összehasonlító fotókat. Mondjuk egyikünk sem profi, de igyekeztünk hasonló pózban fotózni (ugyanabban az alsóban):

Egy hónappal és 7 kg-al könnyebben (2014.01.30)
komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...