Hányattatásom 24. napja (2014.01.25)
...avagy „Napi melegszendvics”
Hozzászólás: [ITT]
A mai ünnepi ebéd igen sovány, kalóriaszegény lesz: Tejszínes brokkoli krémleves, főfogás hurka savanyú káposzta ágyon krumplipürével, desszertnek pedig aranygaluska! Hogy mit ünnepelünk? Hát, hogy vége a hétnek, nem kell menni dolgozni! :)

Persze ezekből a finomságokból csak nagyon keveset fogok enni, az aranygaluskát pedig vélhetően ki is hagyom, nem akarom, hogy úgy járjak a kis 760 kalóriájával, mint múlt héten a pizzával. Azért hurkát fogok enni, maximum nem eszem hozzá krumplit, csak savanyú káposztát.

Pont ma gondoltam végig, hogy a tömény szénhidrátot jelentő pékárúkat szinte teljesen száműztem az általános étrendemből. Mondjuk nem is nagyon hiányoznak, de azért kell néha fogyasztanom ilyesmit is, mert kis mennyiségben szükségem van szénhidrátra. A száműzésük sem teljesen tudatos, maximum abból a szempontból, hogy egy adag párolt zöldség töredék annyi kalóriát tartalmaz, mint egy szép kaszáló szelet kenyér! „Kaszáló szelet” az a kicsit ferdén vágott, jó 3-4 cm vastag szelet, amire ha rádob az ember egy kis szalonnát, kolbászt és hagymát, elszánthat vele egész nap.

Ja! Reggelire készítettem a többieknek melegszendvicset. A zsemléket háromfelé vágtam, ezt kicsit megvajaztam, majd rákerültek a vékonyra vágott virslik, a hagyma, zöldségek, arra a szelet trapista sajt és hajszál vékony szalonna. Szóval jó kis békebeli melegszendó. Közben egyet bemértem, mert kíváncsi lettem, mennyi kalória lehet ebben a finom reggeli étekben, amiből „csúcs időmben” 4-5 szeletet lenyomtam a torkomon. Én még a majonézt is hozzá számoltam, mert anno azzal ettem; sajnos a majonéz a kedvencem, az meg nem semmi diéta szempontjából!

Nos, a végeredmény: 252 kcal/szelet. Mennyi? A blog írója most tudta meg, hogy ennyi van egy szelet melegszendvicsben. Vagyis korábban csak reggelire becuppantottam 1000-1300 kcal-t. Így azért már nem annyira irreális az elborzasztó látvány, amit sikerült fotóznom magamról a fogyókúra elején. Be kell látnom, hogy az akkori állapoton nem sokat lehet magyarázni. Barátom szavaival élve: „a fekete zokni nem slankít annyira”, hogy jó legyen az összkép. :)

Ebédre mégis ettem egy kis édességet. Annyira jó illata volt a friss kelt tésztának, hogy muszáj volt ennem egy picit. Szépen lemérlegelve és nagyon kevés öntettel, de ettem belőle. Kedvesem a főfogáshoz párolt nekem külön brokkolit, úgyhogy azt is nyugodtan ehettem! :)

Persze ma sem maradhat el a kerékpározás, így fogyósba billentem a végelszámolást és vacsizhatok is valami könnyűt.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...