Hányattatásom 15. napja (2014.01.16)
...avagy „Másnaposok”
Hozzászólás: [2 db]
Piszokul másnapos vagyok a tegnapi három korsó sörtől. Pedig nem ittam mellé sem töményt, sem mást. A sörkorcsolyaként közösbe dobott ropogtatnivalóknak hősiesen ellenálltam, így kalória szempontból mondhatni a terv szerint teljesítettem, de a ma reggeli vatta szájat és fejfájást nem kalkuláltam bele. Egyszerűen nevetséges ez az egész. De mindegy, ez van!

Az újpesti lakásban gyakorlatilag semmi sincs, így három nagy bögre víz felhajtása után lementem a sarki kajáldába és megreggeliztem egy gyrost. Utána hazajöttem, itthon pedig megittam egy nagy pohár paradicsomlét. Vacak a közérzetem, a gyomrom. Szerintem ma nem lesz nehéz diétáznom. Igazából az aludttejet kívánom, vélhetően ezt fogok napközben iszogatni. Este találkozóm van a barátommal egy sörözőben. Ha jól sejtem, itt is fogunk sört fogyasztani, de ezzel most jó időre befejezem az ivást.

Mérgesít, hogy tegnap minden igyekezetem ellenére sem tudtam haladni a kitűzött munkámmal. Eredetileg az újpesti lakásban akartam a szekrényeket rendbe rakni, de először nem kaptam megfelelő bútorsínt, majd amikor végre találtam, kiderült, hogy pénzt meg nem vittem magammal. Este a kocsmában is úgy kellett kölcsön kérni, mert nem akartam kibumlizni Szemeretelepre. A fene megeszi! Nem haladok, pedig látom, hogy a kedvesemnek ez milyen fontos lenne.

Más! Ma eltelt egy hét a legutóbbi mérés óta. Újfent ráálltam a mérlegre: most 96,2 kg-ot mutat (amiben benne van a reggeli 3 pohár víz és a gyros súlya is). Ez két kilós heti fogyást jelent. Ez még mindig túl gyors, de azért már emberibb, mint az előző heti. A fogyókúrám kezdete óta kereken 6 kilogrammot sikerült leadnom.

Napközben kerülgettem a szobabringát, mint tréfás adóellenőr a számlagyárost. Nehezen vettem rá magam, hogy felüljek rá, a tekerésre meg még nehezebben. Émelyegtem, meg fáradtnak is éreztem magam. A lábam nehezen melegedett be, ráadásul közben egyszer abba is kellett hagynom, mert betoppant a tévés kicserélni a beltéri egységet. A nyögvenyelős kezdés után aztán egész jól összeszedtem magam. Fura mód már nem is émelyegtem, teljesen jól érzetem magam a végére. Fáradtan, de jól.

Muszáj volt kicsit adnom a sportnak, mert este megint sörözni fogunk, nem akartam pluszba kalóriákat szedni magamhoz. Így, egy óra kemény bringázás után (direkt jó sokszor tekertem bele nagyobb sebességgel) már lelkiismeret furdalás nélkül hörpinthetem a habos finomságokat. Ja! Utána kellene néznem, hogy a korsó emelgetés mennyi kalóriát fogyaszt! :)

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)
Zabagép2014.01.17 18:50
Igen-igen. Kicsit bizony elszaladt a ló, de ha egy hetet "vesztettem", akkor is jó volt egy pizza mellett beszélgetni a legjobb barátommal. Amúgy sehova sem sietek. Ez a fogyókúra valamilyen szinten egy kísérlet is: le lehet-e fogyni kifejezett szenvedés nélkül.
Kulcsár E2014.01.17 11:07
Ez a pizza vacsorára azért nem sokat használt a diétádnak, nem? Ha jól számolok, közel kétszeresét etted meg annak, amit egy nap "megehetsz". Ráadásul a kalóriaszámlálásos diétánál figyelni kell arra, hogy a szervezeted vész üzemmódra áll és sokal hatékonyabban dolgozik, raktáros. Egy ilyen "dőzsölős" étkezés úgy egy heti munkádat teszi meg nem történtté. :(

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...