Hányattatásom 13. napja (2014.01.14)
...avagy „Orrvérzésig”
Hozzászólás: [4 db]
Zsíros zsemlét reggeliztem! Vékonyan kentem rá a sült husis zsírt és leginkább hústörmeléket kentem, de mégiscsak zsír volt a javából. Finom, fokhagymás sült zsír. Nem éppen az a fogyókúrás koszt, amit iskolapéldaként emlegetnek, de a lelki békém megőrzése érdekében muszáj volt. Nem viccelek, az első falatoknál úgy remeget a kezem, mint a drogos keze, amikor hosszú idő után végre megtekerhet egy spanglit. Vagy az alkeszé az reggeli első feles előtt.

De sabaj! Ez a bűnözés belefér. Legalább lesz mire visszaemlékeznem, amikor lepereg életem filmje. :)

Ehh! Lehet, hogy szokásom szerint megint túllőttem a célon. Találtam egy klassz edzéstervet a youtube-on, úgy ránézve nem tűnt komolynak. Ugrabugra, némi fekvőtámasz. 12 perc. Gondoltam sima ügy, megcsinálok belőle négy adagot három perces pihenőkkel, az egy óra.

Videó indít, mozdulatok elles, csinál! Úgy fél perc után úgy éreztem, kiugrik a szívem, de hát ugyebár edzetlen vagyok. ...basszus! lement a 12 perc és kis híján összeestem a fáradságtól. Módosítanom kell, gondoltam. 12 perc torna, nyolc perc pihenő és akkor csak háromszor csinálom meg.

No, letelt a nyolc perc pihenő, de alig bírtam elkezdeni az ugrabugrát. A videón a csaj úgy pattogott, mint egy gumibaba én meg örültem, hogy felemelkedem a földről. Egy csaj és egy srác mutatta be a gyakorlatokat felváltva, néha együtt. Amikor odaértem, hogy emelgessem fekvőtámaszban a kezem és az átellenes lábam, eleredt az orrom vére. Nocsak!

Lefeküdtem a földre és így maradtam vagy tíz percig. Majd meghaltam, olyan fáradtnak éreztem magam. Az orrom vére elállt. megmosakodtam, rendbe tettem a padlót. Aztán mivel volt még közel fél órám, felültem a szobabringára, hogy legalább azon tekerjek.

Az edzés végeztével alig bírtam leszállni a nyeregből és megint olyan éhség tört rám, hogy féltem, felfalok mindent a hűtőben! Azért a zsíros fazekat nagy ívben elkerülve végül csináltam egy kis lekváros joghurtot és befaltam 3 mandarint.

Most pedig pihenek pár percet. Próbálok úgy ülni, hogy ne fájjon semmim. :) Aztán elmegyek bútorsínt vásárolni. A levegő majd jót tesz! :)

Nem tett jót! Elmentem vásárolni, de nem kaptam, amit kerestem. Mondták, hogy holnap lesz, ha igaz. Illetve egy vásárló mondta, hogy hol tudom beszerezni a közelben, de nem nagyon tudtam figyelni rá, meg energiám sem volt tovább keresgélni. Olyan, mintha egy lemerült elem lennék vagy ilyesmi. Hazajöttem és próbáltam dolgozni, de az sem ment.

Beindítottam egy kis számlálót, ami a napi kalória bevitelemből kivonja az aktív mozgással töltött idő alatt elfogyasztott kalóriát. Sajnos a kalória adatok elég megbízhatatlanok, mert amikor összesítettem, az jött ki, hogy napi 550 Kcal-t fogyasztok. Jó, valóban rohamosan fogytam a múlt héten, de tudtommal 550 Kcal napi kalóriaégetés nem elegendő az életben maradáshoz sem. Én meg azért ehhez képest jövök megyek. Vagy lehet, hogy már tényleg zombi lettem? Vélhetően inkább a kalória adatok hibásak! :)

Ledőlök egy kicsit, mert alig élek.

Délután, este lazítottam egy kicsit. Vendégségbe mentünk, ott ettem egy kis pudingot, aztán itthon is vacsoráztam. Nagyon megijedtem délután, amikor visszanéztem az elmúlt közel két hetet és rájöttem, milyen keveset ettem. Megpróbálom komolyan venni és beállítani a heti 1 kg-os fogyást.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)
Zabagép2014.01.16 10:20
Nos, igen, lehet hogy nevet kellene változtatnom. Tényleg nem vagyok igazi zabagép idén. Majd gondolkodom rajta. :)

A gyümölcsnap nem lenne rossz, csak az a baj, hogy én piszok éhes leszek, ha gyümölcsöt eszem. Savat termel és utána nem bírok magammal. A kacsasült friss salátával nem hangzik rosszul. :) Amúgy a pékárút én is kiiktatom, amennyire lehet. Szeretem a párolt zöldségeket, úgyhogy akármit megeszem velük.
Andrea2014.01.14 23:57
Kedves Zabagép :)
Szívesen hívnálak máshogy, mert nomen est omen, ugye tudod :)

Várható volt, hogy ez fog történni. Valamennyi kalóriát azért hagyni kell az életfunkciók fenntartására is. Meg az írásra, kérlek, arra is hagyj, mert jó idejönni olvasni. ;)
Zsírt egyél nyugodtan. Nem bödönszám, de ne legyen miatta lelkifurdalásod. Amikor én voltam hasonló cipőben, a szénhidrátokat csökkentettem jobban, a fehérjebevitelt növeltem, és még szét is választottam ezeket, azaz a köreteket nem ettem hússal, tojással, csak zöldséggel.
Eleinte még többet is ettem, mint annak előtte, csak más minőséget - és úgy is fogytam. Mozogni még nem tudtam, mert nem bírtam. Az első két hétben fogytam négy kilót, utána kb. hetente, másfél hetente 1 kilót. Mindig a heti egy gyümölcsnap után mértem magam, másnap reggel.
Ennek van néhány éve, visszakúszott a leadott húszból 10 kiló, most megint életmódváltás van...de nem írom le, mit csinálok, mert lehülyézel :)
Neked ez jó, nekem meg más.

Hajrá, és éljen a finom kacsasült friss salátákkal :))

Üdv:
Andrea
Zabagép2014.01.14 20:07
Igyekszem. Nem azért akarok fogyózni, hogy az izmaim sorvadjanak.
H. Péter2014.01.14 13:31
Kedves Zabagép!

Egyél TÖBBET! Napi egy órát tornázol, aktívan mozogsz! Ha 100 kg-os kezdő testsúllyal számolsz, akkor is megehetsz napi 2000 kalóriát. Te ennek a töredékét eszed meg. Gyakorlatilag állandó kalóriadeficittel élsz, ami nem egészséges. Még az alváshoz, a semmittevéshez is kell a kalória!

A koplalással (márpedig az 500 kcal az koplalás) csak azt éred el, hogy utána sokkal hájasabb leszel, mint most vagy mert csak izmot veszítesz, zsírt nem! Ennek az oka, hogy a szervezeted tartalékolásos üzemmódba áll át. A túlélésre játszik és lebontja azokat a szöveteket, melyek megtartása a legenergiaigényesebb (pld izomszövetek)! Vigyázz, a szíved is izom!

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...