Hányattatásom 4. napja (2014.01.05)
...avagy „Első fotók”
Hozzászólás: [ITT]

A reggelem kellemesen telt. Éjszaka mindenféle fánkokról álmodtam és aludttejről, úgyhogy reggelire ezt ettem. Mármint aludttejet. Fánk nem is volt itthon, meg nem is akartam IGAZÁN… :) Reggeli előtt sokáig lustálkodtunk az ágyban és beszélgettünk. Vicces, hogy izomlázam van a tegnapi lődörgéstől, holott csak 14 kilométert tettünk meg, alig 300 méter szinttel. Ez gyakorlott túrázóknak smafu, maximum könnyű bemelegítés.

A fejem már nem fájt reggel, bár éjszaka azért éreztem egy kis lüktetést, illetve többször felébredtem, mert köhögnöm kellett. Majd utánanézek, milyen egészségügyi megterhelést jelent a kalóriamínusz. Viszont reggeltől sokkal lendületesebben tudtam dolgozni, mint a napokban. Remélem, hamar hozzászokok a kisebb zababevitelhez és nem fog zavarni annyira.

Ahogy olvastam, az első napok a legnehezebbek, hiszen a gyomrunk a megszokott savmennyiséget termeli és ez a savtömeg háborgó óceánként hullámzik a gyomrunkban, feldolgozandó tápanyagért reklamálva. Ráadásul ki van tágulva a belünk is. Tudom, ez nem igazán tudományos megfogalmazás, de talán érthető.

Kedvesem unszol, hogy készítesem el az előtte-utána fotókat (mármint most nyilván csak az „előtte” jöhet szóba). Hát! Nem nagyon akaródzik! Elég volt saját magamnak szembesülni azzal, hogy nem vagyok klasszikus értelemben vett Adonisz. Ezt még ország-világ elé is tárjam? No, mindegy!

Ebéd után kimentünk egyet sétálni a közeli erdőbe, hogy „lejárjuk” az ebédet. Nohiszen! Az ebédet a gyomorsavam már úgy várta, mint zsidók a messiást. Szerintem mire felhúztam a cipőmet, már nem volt mit lejárni, de azért jól esett a friss levegő. Picit több, mint 7 km-t rohantunk le igen húzós tempóval. Csak akkor álltunk meg, ha gombába botlottunk és megnézegettük.

Mire hazaértünk, már szédültem. Tudtam, hogy vacsoráig belekötök valakibe, ha nem ehetek, ezért lenyomtam két almát (amiről tegnap a túrán megfeledkeztem és ott lapult a hátizsákomban). Ez kicsit segített.

Találtam egy tök jó kalóriaégetési kalkulátort, ezen meg tudom nézni, hogy a pluszmozgások mennyit égetnek az alap szükségleten kívül: [Kalóriaégetés-kalkulátor]. Ezt fel is rakom a linktál menübe! :)

A kalkulátor szerint a másfél órás ütemes gyaloglás kb. 600 kcal-t égetett el. Ez szuper! Ha jól számolom, odaveszett a reggelim, meg az ebédem is! Ajjaj!

Elkészültek az előtte" fotók. Hát csodaszép vagyok! :) Fel is tettem a Magamról menüponthoz. Íme:

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...