Hányattatásom 2. napja (2014.01.03)
...avagy „Szembesülés”
Hozzászólás: [1 db]

Azért a ma reggel már nem volt olyan felhőtlen, mint a tegnapi. Hajnalban szokásomhoz híven felébredtem és nem tudtam visszaaludni. Leültem tehát a számítógép elé dolgozni. Vizet ittam, lassan kortyolgatva, de egyre erősebben kínzott az éhség. Nem tudtam annyira figyelni a munkámra, amennyire szoktam, de azért haladtam szépen. Kalóriatáblázatok után keresgéltem ide a blogomhoz, illetve egy másik weboldalam rendbetételével foglalatoskodtam. Azért vártam már a reggelit nagyon!

Elhatároztam, hogy ma nem koplalok eszetlenül. Valahol olvastam, hogy az ideális fogyás a heti 0,5-1 kg, mert akkor még nem áll neki izomszöveteket bontani a szervezet, ugyanakkor ez már eléggé látványos ahhoz, hogy sikerélménye legyen az embernek idővel. Hát az rám is férne! A blog indulásakor lemértem a kötelező paramétereket, amin a test átalakulása kézzelfogható: a testmagasság, a súly, a mellkas-, a derék- és a seggátmérő. Illetve valahol olvastam, hogy a combátmérő is érdekes lehet (mondjuk nekem mindigis vastag combom, lábam volt és pont nem izgatott, de mindegy)

Hát! ...Azért az adatok elég lehangolók voltak. A mérést úgy kell elvégezni, hogy lazán állsz. Nem behúzott hassal, nem befeszítve, stb. Az ideális alkat ugyebár egy V betűt formázna. A vállamat nem kell mérni, az nemigen változik, illetve eddig sem éreztem magam palacktestűnek. A többi adat viszont elkeserítő lett. Valahogy az ember hajlamos arányosabbnak, karcsúbbnak látni magát tükör előtt, mint amilyen. Ez mindenesetre szívás, amikor lehetőleg önmagadat sem becsapva méregetni kezdesz egy szabócentivel.

Az én adataim eképp alakultak:

AdatMennyi?Mértékegység
Testmagasság (ez nem fog változni):180cm
Súly:102.2kg
Mellkas kerület104cm
Derék (has) kerület109cm
Segg kerület114cm
Comb kerület70cm

Vagyis egy nudlit vagyok én V alakú. Nem is tudom, van-e ilyen betű, amilyen vagyok. Apám régebben azt mondta erre, hogy "olyan, mint egy elbaszott sú betű": nem tudom, hogy a cirill abc karakterére gondolt-e, de szerintem inkább a formátlanságon volt a hangsúly.

Hát így! Ezért kellett az utóbbi időben kigombolnom a sliccemet, amikor autóba ültem, illetve ezért feszült rajtam a színházban a zakónadrág meg a felső.

Ezek után dafke is belefogyok a gönceimbe és azt a pénzt, amit új ruhatár vásárlására költöttem volna, valami hasznosabbra verem majd el!

Délután elmentünk egy órácskát sétálni, de mire hazaértünk, kopogott a szemem. Hogy minél későbbre halasszam a vacsorát, megnéztük a Brian életét. Nem vettem túl frissen a poénokat, fájt a fejem. Arra tippelek, hogy leesett a vércukor szintem, úgyhogy holnap beiktatok némi gyümölcsöt is, hogy pótoljam a hiányt. Holnap kemény napom lesz, mert túrázni megyek. Nem lesz nehéz túra, de kalóriaminusszal komoly lesz. Ráadásul ez ilyen ivós-pálinkázós-piálós túra. Valahogy ügyesen ki kell húzni magam az ivászatból, semmi kedvem elbukni az elmúlt két napot.

Jut eszembe! vezetnem kellene a napi mozgásokat is!

Más! Ha lesz egy kis időm megoldom szépen a blog adatbevitelét és feltakosgatom azokat a felületeket, amik segítenek a blogírásban és a fogyókúrában. Most sajnos nagyon el vagyok úszva a munkáimmal, ilyesmire nincs időm. De ahogy a bölcs mondja: "ami késik, az nincs kész hamar!"

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)
Zsuzska:)2014.01.20 17:38
Szia:)Nem szeretnék beleokoskodni:)....de nekem egyszer azt mondta a dietetikus,hogy aki fogyni szeretne az reggelire nem ehet/ihat tejterméket...gyümölcsök közül az alma,mandarin,narancs ajánlott elsősorban.Sok sikert neked:)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...